X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Imperiul media deținut de Vlad Plahotniuc, în declin

10 aug. 2023,, 09:59   Politică
3742 0

Prime Broadcasting Group SRL își declară insolvabilitatea. Firma, o componentă importantă din colosul media GMG, în spatele căruia stă Vlad Plahotniuc, invocă incapacitatea de a-și onora angajamentele față de creditori.

În același timp, partea leului, circa 12 milioane de lei, este pretinsă de companii administrate de oameni din anturajul lui Vlad Plahotniuc și vor ajunge într-un final tot în buzunarul oligarhului judecat în Republica Moldova pentru escrocherie în dosarul Frauda bancară, transmite Noi.md cu referire la o investigație realizată de Anticoruptie.md.

Aceste companii își au sediul pe strada Ghioceilor, 1, acolo unde imperiul mediatic al lui Plahotniuc, cîndva înfloritor și foarte sonor pe banda audiovizuală, este împărțit pe bucățele în „interiorul familiei”.

General Media Group (GMG) este, de departe, cel mai ambițios și costisitor proiect media din Republica Moldova. Unul cu care s-a mîndrit fără să ascundă acest lucru fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, și care i-a adus cel puțin un profit... de imagine. Odată cu plecarea politicianului oligarh din țară și în lipsa surselor financiare pe care le pompa pentru a-și sigura o tribună de propagandă cît mai extinsă, în clădirea somptuoasă, construită de la zero, s-a așternut liniștea.

În data de 28 iulie curent, o cerere introductivă privind intentarea procesului de insolvabilitate a fost depusă de administrtorul „PRIME BROADCASTING GROUP” S.R.L, Petru Jelihovschi. Acesta a invocat datorii față de creditori în cuantum de 11 908 945, 12 lei, iar așa cum întreprinderea „nu are în proprietate bunuri materiale care ar putea fi grevate sau din contul cărora ar putea fi stinse creanţele creditoare”, unica soluție pe care o întrevede ar fi „constatarea insolvabilității, cu dispunerea inițierii procedurii simplificate a falimentului”.


Cererea depusă în data de 28 iulie curent de Petru Jelihovschi privind declararea insolvabilității „PRIME BROADCASTING GROUP” S.R.L, este a treia la număr. Două cereri similare au fost depuse în data de 31 mai și 3 iulie, ambele fiind restituite.

Creanțe de peste 2 milione de lei sînt declarate și în privința întreprinderii cu capital străin TV MR MLD S.R.L., administrată de Liuba Lozovanu-Balan, care are ca activitate măsurarea audienței mass-media.

Declinul imperiului media a început în august 2022, la puțin peste trei ani de la plecarea fostului lider democrat din Republica Moldova.

6
1
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?