Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reforma justiției: Un grup de lucru al Consiliului Europei vine la Chișinău

20 ian. 2020,, 11:30   Politică
3362 1

Astăzi vine la Chișinău grupul de lucru al Consiliului Europei pentru a discuta despre reforma justiției, inițiată de către autoritățile din Moldova.

Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, după ședința de lucru tradițională cu președintele țării, Igor Dodon, și șefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi, notează realitatea.md.

Potrivit lui Chicu, grupul de lucru din cadrul Consiliului Europei va acorda suport pe subiectul reformei justiției, astfel ca aceasta să corespundă normelor democratice internaționale.

„Elementul principal al acestei vizite a grupului de la Consiliul Europei este evaluarea judecătorilor de către o comisie specială, care va fi creată de un consiliu și va număra zece membri, dintre care 5 vor fi experți ai UE și partenerii de dezvoltare. Ceilalți cinci de membri vor fi propuși de către Parlament”, a spus Chicu.

Totodată, premierul a menționat că, judecătorii vor fi evaluați după principiul integrității și profesionalismului, astfel ca în sistem să rămînă cei care merită să exercite profesia de magistrat.


Amintim că, reforma justiției a fost lansată încă de Guvernul Sandu, iar reevaluarea judecătorilor a fost o propunere a curăța sistemul judecătoresc de magistrații corupți, incompetenți și care s-au îmbogățit ilicit în urma activității pe care o desfășoară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?