X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Reacția Biroului politici de reintegrare la solicitarea Tiraspolului privind mărirea numărului de „pacificatori”

8 mai. 2023,, 13:15   Politică
3154 0

„Referitor la mecanismul de pacificare se pot expune părțile semnatare ale Acordului din 21 iulie 1992 și nicidecum persoane ce nu au nicio atribuție cu acest mecanism”.

Aceasta este reacția Biroului politici de reintegrare la declarațiile reprezentantului Transnistriei la Moscova, Leonid Manakov, privind mărirea numărului de pacificatori, transmite tv8.

„În primul rînd trebuie clarificată întrebarea referitor la statutul așa-numitei reprezentanțe din numele căreia se prezintă domnul Manacov. De mai bine de 4 ani Chișinăul așteaptă asemenea clarificări.

În al doilea rînd, referitor la mecanismul de pacificare se pot expune părțile semnatare ale Acordului din 21 iulie 1992 și nicidecum persoane ce nu au nicio atribuție cu acest mecanism”, a menționat Biroul politici de reintegrare.

Amintim că, așa-numitele autorități din stînga Nistrului cer Rusiei să mărească numărul pacificatorilor, a declarat pentru RIA Novosti reprezentantul Transnistriei la Moscova, Leonid Manakov.


„Forțele de menținere a păcii sînt principalul factor de securitate pe Nistru și principalul obstacol în calea capetelor fierbinți, dintre care există destule la Chișinău și la Kiev. Atît timp cît misiunea de menținere a păcii a Rusiei continuă, Republica Moldova este constrînsă în orice planuri și pregătiri militare împotriva Transnistriei”, a spus el.

26
1
1
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?