X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reacția autorităților de la Chișinău la declarațiile unui senator rus privind deschiderea unui front în Tranistria

21 iul. 2022,, 20:57   Politică
3703 0

„Încercările de reconfigurare a forțelor de menținere a păcii din Transnistria, prin excluderea militarilor ruși, va destabiliza situația în regiune”, susține Vladimir Djabarov, prim-vicepreşedintele Comisiei pentru Relaţii Internaţionale din Consiliul Federaţiei, scrie presa rusă.

„Deschiderea unui front în Transnistria va transforma în catastrofă suveranitatea Moldovei”, a mai spus acesta. MAEIE a venit cu o reacție, transmite unimedia.

„Orice încercare a politicienilor iresponsabili de la Chişinău de a pune sub semnul întrebării acest rol al pacificatorilor ruşi, de a impune schimbarea formatului operaţiunii de menţinere a păcii odată cu retragerea trupelor ruse din regiune va duce doar la destabilizare”, a adăugat acesta.

Ministerul de Externe a respins acuzațiile și a venit cu mai multe precizări.

„Rotația militarilor în cadrul contingentului rus de pacificatori se desfășoară în conformitate cu un mecanism instituit cu scopul evitării riscurilor și asigurării unei circulații coordonate a personalului contingentului.


Țara noastră respinge acuzațiile lansate, cu mențiunea explicită că în cazurile de neautorizare a intrării anumitor militari ruși au fost legate de necorespundere cu criteriile stabilite în mecanism. Astfel, nu a fost permisă intrarea ofițerilor așa-numitului Grup Operativ al Trupelor Ruse, formațiune care se află ilegal pe teritoriul țării noastre și care încalcă statutul de neutralitate”, se arată în nota MAEIE.

În acest context, instituția reiterează poziția autorităților moldovenești cu privire la necesitatea reluării necondiționate a procesului de retragere a trupelor ruse și depozitelor de muniții din țara noastră.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?