X 

Ambasadorul Ucrainei: Transnistria este calificată drept o potențială amenințare

21 iul. 2022,, 15:30   Război în Ucraina
3111 0

Kievul urmărește Transnistria, deoarece o vede ca pe o potențială amenințare din cauza prezenței Forțelor Armate Ruse acolo. Acest lucru a declarat ambasadorul Ucrainei în Moldova, Marko Şevcenko.

„Ucraina urmărește Transnistria. Înțelegem că poate liderii de la Tiraspol nu vor să participe în niciun fel la ostilități, dar înțelegem și că forțele armatei ruse din Transnistria nu sînt subordonate Tiraspolului, ci Moscovei”, îl citează iz.ru pe Șevcenko.

„De aceea Kievul se confruntă cu o astfel de amenințare, care în prezent este calificată drept potențială”, a spus el la TVR Moldova. Ambasadorul a subliniat că armata ucraineană este pregătită să-și facă lucrul dacă potențiala amenințare devine reală.

Pe 27 iunie, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Kievul este gata să riposteze dacă va fi amenințat de nerecunoscuta Republică Moldovenească Transnistreană.

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a declarat că nu există nicio amenințare din partea regiunii nerecunoscute PMR pentru Ucraina, numind astfel de declarații drept speculații ale provocatorilor.


„Discuții nesfîrșite despre amenințarea emanată de Transnistria în raport cu Ucraina, despre reluarea conflictului armat dintre Transnistria și Moldova – toate acestea sînt discuții deșarte ale unor provocatori și speculații ale strategilor de canapea”, a subliniat Krasnoselski într-un interviu pentru TASS, comentînd despre declarațiile anterioare ale președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

„Știm ce este războiul și nu dorim să se repete. În calitate de președinte și comandant șef al forțelor armate, declar că Transnistria nu are planuri agresive împotriva statelor vecine și a oricăror alte state. <...> Doctrina militară a Transnistriei rămîne neschimbată: sprijinim capacitatea de apărare la nivelul necesar pentru a ne proteja împotriva agresiunii”, a spus Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий