X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Raportul alternativ al lui Ion Chicu privind activitatea guvernului Moldovei

15 mar. 12:06   Politică
3737 0

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a criticat raportul privind activitatea guvernului în 2023, prezentat în Parlament de actualul șef al Cabinetului de miniștri, Dorin Recean, și a prezentat un scurt raport alternativ, bazat pe statistici oficiale.

Ion Chicu a declarat că nu înțelege de ce actualul premier a preferat să "îngroape în asfalt" aceste date ale Biroului Național de Statistică și nu a dorit să le prezinte țării.

Din materialele BNS, anexate de Ion Chicu, reiese că exportul Moldovei în 2023, comparativ cu 2022, a scăzut cu 6,5%, volumul de mărfuri transportate a scăzut cu 5,1%, iar volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 2,5%. Scăderea producției industriale a fost de 3,6 la sută. Investițiile în active imobilizate au scăzut cu 1%.

”Avem, însă, și creșteri. De exemplu, datoria de stat a crescut în 2023 cu 9,343 miliarde lei. Și, desigur, a crescut salariul de bază a miniștrilor care azi prezintă raportul - cu vreo 200%. Fără sporuri speciale de vreo încă 20-25 mii de lei. Raport încheiat!”, a scris Ion Chicu.

Ieri, Prim-ministrul Dorin Recean a prezentat în Parlament raportul privind activitatea guvernului pentru anul trecut, oferind informații detaliate pe toate domeniile și evidențiind succesele cabinetului în patru direcții: dezvoltarea economică și creșterea bunăstării; pacea și securitatea; lupta împotriva corupției și reforma justiției; integrarea europeană.

El a menționat că este în contact permanent cu cetățenii noștri din sate și orașe și știe că există multe probleme, iar guvernul are un plan bine pus la punct pentru a le rezolva.

"Guvernul construiește și va continua să construiască o Moldovă europeană, în care toți cetățenii vor trăi bine. Vom reuși să construim o Moldovă europeană de la nord la sud doar în cazul în care vom munci umăr la umăr pentru dezvoltare", a subliniat Dorin Recean.

51
6
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?