X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PSRM organizează duminică un protest în fața Parlamentului

27 mai. 2022,, 13:45   Politică
2809 0

Partidul Socialiștilor (PSRM) anunță că inițiază organizarea unui miting pentru ziua de duminică, 29 mai, în fața Parlamentului.

Într-un comunicat de presă, PSRM informează că acțiunea se va desfășura fără drapele de partid și că sînt așteptați toți cei care vor să-și expună nemulțumirile, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

„Duminică, 29 mai, PSRM inițiază organizarea unui miting, care se va desfășura fără drapele de partid, conform principiului microfonului liber. În cadrul acestuia, toți doritorii vor putea să-și expună public dezacordul cu politica antisocială a guvernării actuale, cu tendinţa acesteia de a dezrădăcina manifestarea unor opinii diferite, de a suprima drepturile constituționale ale cetățenilor, inclusiv dreptul la libertatea cuvîntului și a opiniei. Orice cetățean, indiferent de viziunile sale politice, va putea să-și expună deschis nemulțumirea față de regimul de la guvernare.

Vă așteptăm duminică, 29 mai, la ora 12.00, în fața Parlamentului Republicii Moldova. E timpul să ne unim ca să apărăm Republica Moldova!”, se arată în comunicatul PSRM.

Reprezentanții Partidului menționează că în ultimele zile au avut loc „cele mai grave încălcări ale drepturilor civile și libertăților politice din partea guvernării și cele mai murdare metode – arestări în baza unor dosare penale fabricate și acuzații absurde, justiție televizată – au fost utilizate de către regimul de la guvernare pentru a intimida opoziția”.


Amintim că președintele de onoare al PSRM și fostul președinte al țării, Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai, fiind acuzat de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Ulterior, pe 26 mai, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana a decis plasarea fostului șef de stat în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?