X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Proiectul de modificare a Constituției Moldovei va fi transmis Comisiei de la Veneția

1 mar. 2021,, 14:30   Politică
2248 1

Comisia pentru reforma constituțională nu și-a încetat activitatea, în ciuda abrogării decretului președintelui Republicii Moldova cu privire la formarea ei, și va pregăti în termenele stabilite anterior, proiectul de modificare a Constituției țării și îl va transmite spre examinare Comisiei de la Veneția și altor structuri europene.

Declarația a fost făcută de fostul președinte al CC, Dumitru Pulbere, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", relatează Noi.md.

El a menționat că comisia pentru reforma constituțională, creată anterior în timpul administrației președintelui, în ciuda decretului actualului șef al statului Maia Sandu cu privire la desființarea ei, își continuă activitatea și pregătește un pachet de propuneri în Legea Supremă a țării.

"Constituția oricărei țări are nevoie de modificări periodice, completări, precizări. Noi încă pregătim pachetul de propuneri pentru modificarea Constituției Moldovei. Munca continuă. Chiar și legea obișnuită are nevoie în mod constant de adăugiri și modificări. Și este imposibil să facem ordine în țară fără revizuirea unor prevederi ale Constituției", a spus Dumitru Pulbere.
El a amintit că, în iulie anul trecut, printr-un decret al președintelui de atunci, Igor Dodon, a fost creată o comisie de reformă constituțională din rîndul profesorilor profesioniști.

"Noi continuăm să ne adunăm. Discutăm. Există propuneri bune. Vom respecta termenele stabilite anterior și după finalizarea lucrărilor vom publica toate propunerile noastre de modificare a Constituției țării. Vom pregăti un proiect. Vom vota pentru fiecare articol aparte și apoi vom propune proiectul pregătit spre discuții. Îl vom trimite și la Comisia de la Veneția și alte structuri europene", a spus fostul președinte al CC.


El a spus că pe el și colegii săi din Comisia pentru reforma constituțională nu îi deranjează anularea de către Maia Sandu a decretului de constituire a acestei comisii.

"Noi lucrăm și vom propune modificările noastre. Ne-am pus scopul de a revizui împuternicirile președintelui, parlamentului și guvernului, dar noi mergem mai departe și examinăm posibilitatea introducerii în Constituție a modificărilor privind Consiliul Superior al Magistraturii, Curții Constituționale, Procuraturii Generale etc.", a declarat Dumitru Pulbere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?