Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Consiliul economic şi cel al societăţii civile de pe lîngă președenție, lichidate

1 feb. 2021,, 14:14   Politică
2924 6

Preşedintele Maia Sandu a abrogat decretele de constituire a două consilii consultative şi a unei comisii formate de fostul preşedinte Igor Dodon.

Astfel, au fost lichidate Consiliul economic, Consiliul societăţii civile şi Comisia pentru reforma constituţională de pe lîngă preşedinte, transmite IPN.

Prin acelaşi decret, a fost stabilit şi regulamentul privind activitatea consiliilor consultative pe lîngă preşedintele Republicii Moldova, specificîndu-se că, „rolul consiliilor consultative constă în examinarea şi aducerea în atenţia preşedintelui ţării a problemelor de interes major cu care se confruntă statul, societatea”.

Preşedintele este în drept să desemneze orice persoană în cadrul consiliilor consultative, inclusiv reprezentanţi ai organizaţiilor necomerciale, ai mediului de afaceri, ai societăţii civile din domeniile corespunzătoare, funcţionari publici şi persoane de demnitate publică.

Activitatea persoanelor în cadrul consiliilor consultative de profil nu este remunerată, aceasta reprezentînd o activitate de voluntariat şi se realizează în afara orelor de muncă. Şedinţele consiliilor sînt publice, dar pot fi organizate şi şedinţe închise.

Şedinţele sînt prezidate de preşedintele ţării, iar în lipsa acestuia, de consilierul de profil, consilierul desemnat sau de către secretarul general al aparatului preşedintelui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?