X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președinte: Un ministru e personaj politic. Partidul îl demite cînd vrea și cum vrea

14 iul. 2022,, 09:15   Politică
2376 0

Șefa statului, Maia Sandu, spune că nu vede probleme de transparență în privința demiterii lui Viorel Gherciu. „Ministrul e un personaj politic și partidul care și-l asumă îl demite cînd vrea”, a spus Sandu, la o emisiune de la Moldova 1.

„Dacă stau să mă gîndesc la toate demisiile care le-am văzut în RM toate așa s-au întîmplat, ministrul e o poziție politică și în momentul în care pierde încrederea prim-ministrului, a partidului, nu e funcție publică, să se justifice, Parlamentul sau Guvernul poate să vină să zică care au fost motivele, dar pe proces nu văd problemă. Singura problemă e că numirea noului ministru s-a întîmplat dimineața și nu s-a reușit invitarea presei, dar altfel nu înțeleg lipsa de transparență, ministrul e personaj politic și partidul care și-l asumă il demite cînd vrea”, a spus Sandu.

Aceasta a mai adăugat că atunci cînd a avut loc ședința Consiliul Suprem de Securitate, unde s-a pus un termen foarte concret pe documentul de politici pe securitatea alimentară.

„Au trecut mai multe săptămîni după ce a fost depășit termenul și documentul pînă azi nu a ajuns la CSS”, a adăugat aceasta.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou ministru. Este vorba despre deputatul PAS Vladimir Bolea, care a depus jurămîntul în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Natalia Gavrilița.


Fostul ministru, Viorel Gherciu, a spus că a aflat despre demisie dimineața. „Am fost luat prin surprindere. E o decizie politică”, a declarat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?