X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Popșoi a mulțumit UE pentru sprijinul oferit R.Moldova

7 apr. 2022,, 07:43   Politică
2476 0

Comitetul de asociere Moldova – Uniunea Europeană a cerut instituțiilor europene să lucreze pentru a oferi Republicii Moldova statutul de țară-candidat de aderare la Uniunea Europeană – nici mai mult, nici mai puțin decît s-a acordat Ucrainei la începutul lunii martie.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul conferinței de presă a celor doi copreședinți ai Comitetului de asociere UE – Republica Moldova, Siegfried Mureșan și Mihail Popșoi, după ședința de ieri a forului, notează Noi.md cu referire la ipn.

Mihail Popșoi a subliniat în cadrul reuniunii importanța valorificării tuturor oportunităților trecute în Memorandumul de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European, semnat la finele anului trecut.

El s-a referit și la criza refugiaților cu care se confruntă țara noastră. „Moldova a primit un număr mare de refugiați ucraineni și am încercat să le oferim toată asistența de care au avut nevoie. Mulțumim pentru ajutorul important oferit deja de partenerii noștri europeni și contăm pe sprijinul lor în continuare”, a menționat Mihail Popșoi.

Totodată, vicespeakerul a exprimat recunoștință Uniunii Europene, Parlamentului European pentru tot suportul oferit constant țării noastre pînă acum, inclusiv în combaterea pandemiei de COVID-19, în depășirea crizei energetice cumplite din anul trecut.

Copreședintele Comitetului din partea Uniunii Europene, Siegfried Mureșan, a menționat faptul că Republica Moldova a cîștigat foarte multă încredere în ultima vreme pe plan european, în special în contextul crizei refugiaților, asigurînd stabilitatea în vecinătatea estică a UE. „Cetățenii Republicii Moldova și-au deschis ușile și casele pentru a oferi adăpost și ajutor acestor oameni, și merită toată admirația și încurajarea”, a remarcat europarlamentarul.

Potrivit eurodeputatului, Parlamentul European a sprijinit eforturile Republicii Moldova în acest sens și este gata să amplifice susținerea. „Stabilitatea și siguranța Republicii Moldova este esențială pentru securitatea și siguranța Uniunii Europene”, a accentuat Siegfried Mureșan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?