Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Popescu: Singura modalitate de a păstra pacea și democrația este aderarea la UE

20 ian. 2023,, 07:45   Politică
4212 1

Riscurile la adresa securității Republicii Moldova, deocamdată, nu se pot materializa. Declarația aparține ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Vicepremierul s-a arătat optimist că guvernarea proeuropeană de la Chișinău va reuși, cu sprijinul partenerilor externi, să mențină pacea și democrația în Republica Moldova, notează IPN.

Vicepremierul Nicu Popescu spune că Republica Moldova se va menține încă cel puțin cîțiva ani într-o zonă turbulentă .Totuși, oficialul s-a arătat convins că țara se va bucura în continuare de sprijin extern pentru a depăși crizele economice, energetice și de securitate.

„Avem în față mulți ani dificili, cu riscuri sporite de securitate pentru toate țările din regiune. Absolut toate țările din regiune își fortifică capacitățile de securitate și apărare. La această etapă riscurile la adresa Republicii Moldova nu neapărat se pot materializa. Evident că gradul de stres din societate era la un nivel mult mai înalt în februarie anul trecut, dar Republica Moldova rămîne într-o regiune dificilă, cu un conflict nesoluționat, cu un război în Ucraina. Partea pozitivă este că în acest context nu sîntem singuri. Ne sprijină zeci de țări și organizații. Președintele Iohannis a spus clar că România nu va abandona Republica Moldova pe întreg spectrul de scenarii. sînt optimist că în Republica Moldova vom reuși să păstrăm pacea, democrația și europenitatea”, a spus Nicu Popescu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene spune că guvernarea proeuropeană reușește să mențină pacea și stabilitatea, iar cu o guvernarea prorusă țara ar fi avut soarta Belarusului. Potrivit vicepremierului, doar integrarea europeană poate oferi Republicii Moldova prosperitate și securitate.

2
0
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?