X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Popescu, despre următoarele etape în relația cu UE: Vor fi determinate de două lucruri

5 mar. 2023,, 16:00   Politică
688 0

Următoarele etape în relația R. Moldova cu Uniunea Europeană vor fi determinate de două lucruri. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, pe pagina sa de Facebook, transmite deschide.

”În primul rînd, de capacitatea noastră de reformare, de a progresa, de a adopta și implementa acquis-ul comunitar, dar și de a-l aplica, a transforma legile în realități, dar și de voința politică, discuțiile și dinamica din interiorul Uniunii Europene. Evident, noi trebuie să ne facem temele pe acasă, dar deschiderea negocierilor de aderare, semnarea tratatului de aderare,ulterior aderarea la spațiul Schengen sau la zona euro, de fiecare dată vom trece prin aceste etape în care noi ne facem tema pe acasă” a scris Popescu.

Potrivit lui, ulterior, statele membre adoptă următoarele etape în relația cu UE.

”De aceea nu vă pot spune exact care va fi situația din interiorul Uniunii Europene, care vor fi deciziile luate de Uniunea Europeană, dar obiectivul nostru este absolut clar: să ne facem absolut toate temele pe acasă pînă la sfîrșitul anului acesta pe implementarea recomandărilor Comisie Europene, astfel încît Republica Moldova să fie în poziție de a vorbi cu voce tare și de a fi foarte credibilă în această speranță și obiectiv al nostru de deschidere a negocierilor de aderare la UE” a conchis ministrul de Externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?