X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Diacov, despre demisia lui Popescu: „Ar fi bine să rămînă o voce importantă”

8 feb. 04:00   Politică
2213 0

Fostul președinte de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, regretă decizia lui Nicu Popescu a se retrage de la șefia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Politicianul este de părere că experiența și abilitățile lui Nicu Popescu sînt extrem de necesare pentru realizarea obiectivelor de integrare europeană a țării. Diacov s-a referit la aces subiect în cadrul unei emisiuni la Cinema 1.

"Nicu Popescu era un ministru foarte la locul lui. Eu cred că ar fi bine ca el să rămînă o voce importantă în domeniul respectiv. Care va fi funcția lui? Va fi o funcție sau nu?! Eu știu ca familia lui locuiește la Paris și, presupun, că da, este o chestiune, dar el e om tînăr, perioada este extrem de imporntată pentru Moldova, a rămas un de mandat. Nu știu cum se încadrează chestia asta. Ar fi bine că Nicu Popescu să rămînă activ, să fie nu știu în ce calitate să participe la rezolvarea problemelor care ne așteaptă pe noi. Din păcate, au rămas miniștrii în jurul cărora sînt foarte multe discuții, dar ei văd că stau și nu au nicio problemă", a explicat Diacov.

Totodată, fostul parlamentar a salutat decizia Guvernului de a separa MAEIE în două ministere, dat fiind că era nevoie de o instituție care să coordoneze implementarea reformelor de integrare europeană, se arată convins Diacov.

"Cred că a fost necesar, fiindcă domeniul de activitate în ceea ce privește coordonarea activităților legate de integrarea europeană este foarte serios. Dacă m-ar întreba cineva, aș spune că în această funcție trebuie să fie un viceprim-ministru, pentru că această persoană coordonează activitatea tuturor ministerelor legate de tematica integrării europene. Mă gîndeam că Nicu Popescu va fi numit în responsabil pentru integrarea europeană și ministerul de externe să rămînă. Integrării europene trebuie să-i fie oferit un statut mai important și persoana respectivă să aibă posibilitatea să influențeze deciziile colegilor din alte ministere, altfel o să fie complicat", a mai remarcat Diacov.


În ceea ce privește numirea lui Mihai Popșoi în calitate de ministru de Externe, Dumitru Diacov consideră că fruntașului PAS îi va reveni o misiune deloc ușoară.

"Este un băiat activ, cu o anumită experiență, dar nu are experiență în ceea ce privește activitatea ministerului propriu-zisă. Eu cred că o să vedem. (...) El trebuie să țină minte că activitatea dumnealui va fi comparată cu cea a d-lui Popescu. Dacă o să fie mai atent la luarea deciziilor și nu va apăra pozițiile ministerului, va fi pentru el o problemă. Dar e băiat activ, o să vedem", a menționat Diacov.

Menționăm că Noi.md a publicat anterior un material analitic la subiectul divizării MAEIE și înlocuirea lui Nicu Popescu la conducerea Ministerului.

1
2
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?