Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un deputat PAS explică motivul demisiei lui Popescu

30 ian. 09:40   Politică
2914 0

Miercurea trecută, șeful diplomației de la Chișinău anunța, în cadrul unei conferințe de presă, că demisionează din funcția de ministru de Externe din motive personale și pentru că ar „avea nevoie de o pauză”.

Deputatul PAS Vasile Grădinaru a explicat care sînt motivele din spatele acestei decizii, dar și ce a determinat executivul țării să creeze un nou minister – cel al Afacerilor Integrării Europene, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Ex-ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, a părăsit echipa guvernamentală din cauza navetei care trebuia făcute săptămînal între Chișinău, unde activa, și Paris, unde se regăsea familia acestuia. Din cauza ca este o acțiune mult prea obositoare pentru a fi practicată vreme îndelungată, acesta a decis să plece din funcția de la Guvern.

De altfel, exact din același motiv își anunța, acum un an, pe 9 ianuarie, plecarea de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Marcel Spatari, care pentru a-și exercita funcția, trebuia să facă naveta între Chișinău și București.

„La moment, domnul Popescu se află la Paris sau urmează să ajungă acolo. Atît el, cît și domnul Spatari, trebuiau să facă naveta saptămînal, către familiile lor. Acestea au fost și motivele pentru care nu au mai putut rezista în funcție, pentru că făcea săptămînă de săptămîna naveta la București, iar domnul Popescu – la Paris. Este și obositor, și costisitor, nu-ți ajung bani din salariu nici măcar pentru avion tur-retur, fără ca să mai vorbim și despre partea de oboseală fizică, mai ales că este și solicitantă această funcție”, a explicat parlamentarul.


În ceea ce privește crearea unui nou minister – cel al Afacerilor Integrării Europene, care va fi condus de Cristina Gherasimov, Vasile Grădinaru a precizat că domeniul este unul mai tehnic decît sfera de activitate de la Ministrul de Externe, motiv pentru care separerea celor două direcții ar aduce mai multă eficiență.

„Domnul Popșoi este ministru acum, iar doamna Gherasimov, din contra, o să se axeze mai mult pe negocieri, ceea ce este un lucru mai mult tehnic și care va solicita mai mult efort pe acest domeniu. De asta s-a hotărît să se meargă pe două funcții separate, pentru că altfel, împreună, nu s-ar fi reușit”, a mai spus alesul poporului.

3
3
1
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?