X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Popescu a informat oficialii francezi despre situația din sectorul energetic

11 noi. 2022,, 14:30   Politică
2678 1

În cadrul vizitei la Paris, șeful diplomației de la Chișinău s-a întîlnit cu membrii grupului de prietenie din Senatul francez, Veronique Guillotin, președinta grupului și senatorul Bernard Fialaire. De asemenea, oficialul moldovean a avut o întrevedere cu Jean-Louis Bourlanges, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Adunării Naționale.

„Diplomația parlamentară este esențială pentru fortificarea legăturilor politico-diplomatice între Republica Moldova și Franța.” - a declarat ministrul Nicu Popescu după întrevedere.

În conversațiile cu legiutorii francezi, vicepremierul s-a referit la determinarea autorităților pentru modernizarea europeană a țării, avansarea în procesul de reforme și intenția de a consolida dialogul foarte bun și strîns al țării noastre cu Franța și Uniunea Europeană.

De asemenea, oficialul a vorbit despre consecințele dramatice ale războiului și enormele prejudicii economice și sociale, pe care le resimte fiecare cetățean.

Vicepremierul Nicu Popescu a informat oficialii francezi despre situația din sectorul energetic, menționînd că este cea mai gravă criză energetică din ultimele trei decenii – o criză în care resursele energetice sînt folosite pe post de arme.


„Am pledat pentru susținerea consecventă, în continuare, din partea Franței pentru procesele democratice din țara noastră”. – a conchis ministrul Nicu Popescu.

2
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?