X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Nicu Popescu: „Sprijinul Franței va ajuta instituțiile noastre să gestioneze mai eficient procesul de aderare la UE”

11 noi. 2022,, 11:15   Politică
2214 1

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Emmanuel Puisais-Jauvin, secretar general pentru afaceri europene și consilier al prim-ministrului pentru Europa. Franța susține drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană.

„Am discutat despre modul de funcționare a secretariatului pentru afaceri europene și schimbului de bune practici cu țara noastră. Am stabilit un parteneriat pentru un schimb de informații și coordonare atît în plan politic cît și din partea administrației publice. Acest sprijin va ajuta în timp instituțiile noastre să gestioneze mai eficient procesul de aderare la UE.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Un alt rezultat concret al discuției este organizarea în timpul apropiat a unui program de stagiere pentru funcționari moldoveni care să meargă pentru un schimb de experiență în domeniul afacerilor europene.

„Ne-am referit și la organizarea în anul 2023 a Summitului Comunității Politice Europene. Partenerii francezi au comunicat disponibilitatea de a ne oferi suport în organizarea acestei prestigioase reuniuni internaționale.” - a conchis șeful diplomației de la Chișinău.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?