Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Platforma DA îi cere președintei Sandu să propună un Guvern pro-european

11 feb. 2021,, 13:57   Politică
1950 1

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) solicită ca președinta R. Moldova, Maia Sandu să propună un Guvern minoritar, cu mandat scurt. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Alexandru Slusari consideră că președinta Sandu ar trebui să propună un Guvern minoritar, transmite tv8.md.

Alexandru Slusari, deputat Platforma DA: „Este evident că fracțiunea Platforma DA nu va vota Guvernul Gavrilița, evident că avem întrebări concrete la susținere producătorilor autohtoni. Avem rezerve la capitolele agricultură, dar nu vedem sensul să continuăm să ascultăm program. Noi vorbim cu cetățenii. Pledăm pentru alegeri anticipate, fără poliția lui Voicu. Este important ca pe fundalul haosului, țara să nu fie furată. Pledăm pentru un Guvern anti-criză. Este important ca astfel de Guvern Moldova să obțină din propunerea șefului statului, nu în urma unei majorități nocturne. Dna președinte, urgent să vină azi, pentru că mîine va fi prea tîrziu, să propună azi un Guvern minoritar, cu mandat scurt. Noi sîntem gata să punem umărul. Să fie propus un Guvern pe bune, pro-european. Cu teatrul de astăzi e clar.”

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că lansează inițiativa privind crearea unei majorități parlamentare și că o înaintează pe Mariana Durleșteanu, fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi, la funcția de prim-ministră.

Partidul ”ȘOR” și Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” anunță că sînt gata să semneze în favoarea desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidată pentru funcția de prim-ministră.


Reprezentanții președinției au declarat că președinta Sandu va veni cu o reacție după ședința Parlamentului în care se examinează programul de activitate propus de Guvernul în frunte cu Natalia Gavriliță, candidata desemnată de președinta Sandu la funcția de prim-ministră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?