X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Platforma DA a propus audierea lui Chicu în parlament

19 noi. 2020,, 11:04   Politică
5652 2

Fracțiunea PPDA a propus audierea prim-ministrului referitor la executarea sarcinilor pe care urma să le execute Guvernul după audierea raportul Comisiei parlamentare de anchetă referitor la concesionarea „Aeroportului Internațional Chișinău”.

Raportul a fost dat publicității cu un an în urmă, pe 4 octombrie, 2019. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, cetățenii sînt în drept deja să afle ce pași a întreprins Guvernul referitor la rezilierea concesionării frauduloase a AIC.

„Solicităm audierea prim-ministrului Ion Chicu referitor la executarea hotărîrii Parlamentului numărul 141 din 4 octombrie 2019. Noi marea majoritate am votat raportul Comisiei de anchetă referitor la problema AIC. Erau sarcini pentru Guvern. A trecut un an de atunci și noi încă nu cunoaștem ce pași s-au întreprins referitor la rezilierea contractului. Nu putem chema Procuratura, dar avem dreptul și obligativitatea din punct de vedere al exercitării controlului parlamentar să chemăm prim-ministrul, să ne povestească cum stau lucrurile referitor la acest subiect de rezonanță. Este foarte important de aceea inistăm asupra acestor audieri”, a spus Alexandru Slusari.

Propunerea a fost susținută de doar 29 de deputați din opoziție. Aceasta nu a fost susținută de de deputații socialiști și de la Partidul Șor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?