Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Plahotniuc prin Morari îl influențează pe Litvinenco, iar acesta - pe Maia Sandu. Opinie

14 iun. 2021,, 03:30   Politică
5320 13

Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc are în Moldova un singur instrument de influență asupra politicii moldovenești, de vreme ce toată lumea s-a îndepărtat de el, el pierdut orice influență în Moldova.

Acest lucru a fost declarat de omul de afaceri Veaceslav Platon în cadrul emisiunii Puterea a Patra, relatează Noi.md.

„Nimeni nu știe mai bine decît mine ce se întîmplă cu Plahotniuc. Eu urmăresc foarte atent tot ce se întîmplă, comunic cu un număr mare de oameni, cu cercul lui de persoane. Pot să vă spun că astăzi el nu mai are nicio influență în Republica Moldova. Toți i-au întors spatele. Adică nu mai are vreun instrument de influență. Singurul lucru care i-a mai rămas, tot ce mai poate face este să transmită anumite mesaje prin Viorel Morari. Prin el îl influențează pe Litvinenco, iar acesta o influențează pe Maia Sandu. Ei de-a lungul acestui lanț, îi aruncă o informație sau alta pe care trebuie să o arunce. Atît! Aceasta este singura sa sursă de influență asupra politicii moldovenești de astăzi. Nu are nicio influență asupra vieții economice, în domeniul justiției nu are nicio posibilitate. Prin urmare, astăzi influența sa este complet nulă. Toată lumea i-a întors spatele”, a spus Veaceslav Platon.

În opinia sa, acest lucru se datorează faptului că Plahotniuc nu mai are bani ca înainte.

„În primul rînd, nu are bani. Adică are niște bani de trăi, ceilalți bani i-a risipit, i-a cheltuit pe fleacuri, i-a pierdut. Și dacă nu are bani - cine ar fi interesat de el aici?”, a menționat businessmanul.


„Plahotniuc nu mai are propriul său procuror general, propriul său centru anticorupție, propriile instanțe și închisori, armata, poliția. Nu mai are nimic.

Este deja un cetățean obișnuit, care este vînat, care este nevoit să se ascundă și să stea ascuns în Turcia, care nu are bani și venituri noi. El doar cheltuiește, mănîncă și încearcă să repartizeze restul banilor pentru viitor, pentru anii vieții sale. Este obișnuit să trăiască pe scară largă, cu lux, cheltuielele erau mari, iar acum nu mai de unde să cîștige”, a spus Veaceslav Platon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?