COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2906
Puterea stiri: 6719
Coronavirus stiri: 7487

Este practic imposibil să-l aducem pe Plahotniuc în Moldova. Opinie

12 iun. 13:00   Politică
2460 2

Va fi extrem de dificil să-l aducem pe fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc din Turcia în Moldova, iar dacă acesta a obținut cetățenia turcă, atunci practic imposibil.

Opinia a fost exprimată de omul de afaceri Veaceslav Platon în cadrul emisiunii Puterea a Patra, relatează Noi.md.

„Timp de zeci de ani, autoritățile americane nu l-au putut extrăda pe Mark Ritchie din Elveția, în pofida influenței sale ... Există anumite norme și instituții legale. Extrădarea este un lucru destul de formal. Dacă Plahotniuc a primit cetățenia turcă, nimic nu se mai poate face, punct! El nu poate fi extrădat în limitele cadrului legal. Eu nu cred că autoritățile moldovenești au astăzi resursele necesare pentru a organiza vreo operațiune militară pe teritoriul Turciei.

Să recunoaștem deci. Asta este normal. Snowden este în Rusia, iar Statele Unite, oricît ar încerca, nu îl pot scoate de acolo. Assange se află în Marea Britanie, procesul de extrădare a acestuia durează de mai mulți ani. Prin urmare, nu ar trebui să ne facem iluzii că Moldova va face incredibilul. În plan legal, este extrem de dificil să-l aduci aici pe Plahotniuc”, a spus Veaceslav Platon.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽