COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Plahotniuc are o poreclă între foștii colegi. Cum îl numesc democrații

Plahotniuc are o poreclă între foștii colegi. Cum îl numesc democrații

„Diaspora” trebuie să aibă o voce în Parlament și un cuvînt de spus în politică, a declarat aseară președintele democrat Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă dedicat plecării celor șase deputați din Partidul Democrat.

Nu este o insultă adusă miilor de cetățeni moldoveni aflați peste hotare, ci este tocmai numele cu care era poreclit fostul președinte democrat Vlad Plahotniuc în interiorul partidului, după ce a părăsit țara în iunie 2019, transmite Noi.md. cu referire la Realitatea.md.

Deși nu a dat nume, Pavel Filip a declarat că, pentru cei rămași, „mai puțin contează de la cine și-au cerut voie și cu cine au coordonat plecarea din partid” cei șase deputați, în frunte cu Andrian Candu. Asta în condițiile în care fostul vicepreședinte democrat și președinte al Parlamentului a recunoscut, în cadrul unei emisiuni tv, că a discutat cu nașul său de cununie înainte de decizia de a părăsi Partidul Democrat.


„Totuși, așa cum spunea un coleg de-al nostru, „Diaspora” trebuie să aibă o voce în Parlament și un cuvînt de spus în politică”, a continuat actualul președinte democrat. Sursele Realitatea.md afirmă că tocmai „Diaspora” este porecla fostului președinte democrat Vladimir Plahotniuc, după ce acesta a părăsit Republica Moldova în iunie 2019 odată cu cedarea puterii.

Astfel, Pavel Filip și-a exprimat regretul că cei șase colegi „au fost folosiți ca pioni într-un Joc care pe departe nu le aparține lor”, dar a dat asigurări că „începînd de astăzi, asupra Partidului Democrat nu se mai pot exercita influențe din exterior și vă spun acest lucru cu toată responsabilitatea”. „Deciziile pe care le va lua formațiunea vor prezenta exclusiv voința membrilor și susținătorilor Partidului Democrat”, a conchis președintele PDM la acest subiect.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load