X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Pe 12 iunie va avea loc turul doi al alegerilor locale noi în 3 localități

31 mai. 17:16   Politică
1464

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 12 iunie 2022 turul doi al alegerilor locale noi pentru alegerea primarului în comuna Ghetlova, raionul Orhei, satul Glinjeni, raionul Fălești și satul Zastînca, raionul Soroca, transmite Noi.md.

Comisia precizează că înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin.

Totodată, dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală pînă cel tîrziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Plafonul maxim al mijloacelor financiare ce pot fi transferate sau utilizate în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi nu va depăși plafonul stabilit prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale în care se includ cheltuielile deja raportate pentru turul întîi.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав