X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Pavel Filip rămîne în funcție pînă la învestirea unui nou Guvern

9 apr. 2019,, 10:11   Politică
3602 2

Informația difuzată în presă precum că premierul Pavel Filip și cîțiva miniștri democrați, urmează să depună în această săptămînă cerere de demisie, întrucît se află în incompatibilitate de funcții, este falsă.

Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari, în urma ședinței săptămînale a formațiunii. El a făcut referire la o hotărîre a Curții Constituționale din anul 2015, care prevede că miniștrii aleși rămîn în funcție pînă la depunerea jurămîntului de către noul guvern.

„Ca să nu existe interpretări greșite, facem următoarele precizări. În presă lucrurile au fost spuse, dar nu pînă la capăt. Există hotărîrea Curții Constituționale din 24 iunie 2015, în care este explicată procedura: miniștrii aleși rămîn în funcție pînă la depunerea jurămîntului de către noua componență a Guvernului”, a subliniat Gamurari.

Potrivit Legii cu privire la statutul deputatului, parlamentarul care se află în unul din cazurile de incompatibilitate, trebuie să demisioneze, în termen de 30 de zile de la data validării mandatului. Astăzi este data limită în care premierul, miniștrii, președinții de raioane, primarii și alți aleși locali care au acces în Parlament pe data de 24 februarie trebuie să demisioneze din funcția incompatibilă cu cea de deputat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?