TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pascaru: Cînd oligarhul Plahotniuc s-a aflat la cîrma țării, România nu a avut nicio pretenție

Pascaru: Cînd oligarhul Plahotniuc s-a aflat la cîrma țării, România nu a avut nicio pretenție

Șantajul și presiunile din partea Bucureștiului sînt inadmisibile, a reacționat liderul Mișcării Naționale „Vioevod”, Nicolae Pascaru, după declarațiile critice ale ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Diplomatul a declarat recent că România va fi mai precaută față de R.Moldova, precizînd că deși „banii vin de la București, voturile merg spre Moscova”. Comentînd această afirmație, Nicolae Pascaru a remarcat că pretențiile expuse de România față de Guvernul Chicu sînt inadmisibile. El le-a amintit reprezentanților României despre perioada cînd țara era asuprită de regimul Plahotniuc.


„Sîntem indignați de această atitudine. Se vede că Guvernul Chicu nu este simpatizat de București, însă R.Moldova este un stat independent, suveran. Pe parcursul mai multor ani, România duce o politică fățarnică față de R.Moldova. Întotdeauna a fost finanțate proiecte îndreptate împotriva statalității, au fost investiți bani în diferite departamente, organizații unioniste care transmit mesaje ce sabotează politica internă a statului.

Ținem minte furtul miliardului și oligarhul Plahotniuc, care era la cîrma țării și distrugea acest stat din interior, atunci România nu avea nicio pretenție față de acești oameni care distrugeau statul. Partidele unioniste care au fost în perioada lui Plahotniuc au avut misiunea de a întreține această alianță, de pe urma căreia Moldova a suferit pierderi enorme: în bani, în resurse umane - oameni plecați peste hotare”, s-a expus Pascaru.

Activistul a subliniat că relația cu România trebuie să fie una bazată pe respect reciproc. „Șantajul politic care îl fac acum și aceste presiuni sînt de prisos”, a adăugat el.

„Cei de la București boicotează Chișinăul, acestea nu sînt relații diplomatice, sau de frăție așa cum pretind unii, dar sînt relații bazate pe interes, din păcate. Să nu creadă Bucureștiul că acest lucru nu este înțeles de oamenii simpli. Ceea ce a spus dl ambasador Daniel Ioniță că «americanii ne fac drumuri, românii grădinițe, iar moldovenii votează Rusia», este un fals. Moldovenii votează partidele pro-stataliste, nu Rusia”, a conchis Pascaru.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load