X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PAS comentează protetsul de ieri organizat de Partidul Șor

19 sep. 2022,, 09:51   Politică
2991 1

„Alianța fugarilor este mai beton ca niciodată. Marele absent - Plahotniuc. Cel care i-a adunat, educat și crescut. Cel care i-a făcut miniștri, șefi de poliție, antreprenori de succes, manageri. Cel care le-a permis să se hrănească din scheme, contrabandă, crimă organizată, spălări de bani. Au furat și au făcut miliarde. Și după asta, în momentul decisiv, i-a abandonat, i-a lăsat orfani în 2019 fugind primul. Pentru că ei nu au fugit. Ei au stat neclintit. Au așteptat ordine. Au așteptat liderul să le spună ce facem. Iar el a fugit. I-a lăsat pe cîmpul de luptă”. Așa a comentat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, protestul organizat în fața Președinției și Parlamentului, la îndemnul lui Ilan Șor.

Potrivit lui Alaiba, cei care au pus la cale protestul ar fi supărați pe Vlad Plahotniuc, deoarece în 2019 ar fi cedat prea ușor puterea: „Acum, probabil, ei sînt supărați pe el că „a dat puterea”. Ei sînt siguri că iunie 2019 putea fi altfel. Și au decis că ei pot mai bine, fără e sînt în opoziție și asta e bine. Agonia lor abia începe. Luptă pentru supraviețuire. Dar au avut timpuri mult mai ușoare. Să nu credeți că le e ușor. E greu la ei,. Complicată situație. Vom trece peste ei, împreună, așa cum am avansat de fiecare dată”, a scris deputatul pe Facebook.

La rîndul său, vicepreședintele PAS, Radu Marian, susține că protestele nu va împiedica puterea să-i bage pe toți hoții la pușcărie, așa cu în campania electorală.

„Unul din cele mai importante motive pentru care PAS și Maia Sandu au cîștigat ultimele alegeri din R. Moldova, dincolo de integritate, este că sîntem perseverenți și ne ținem de cuvînt. Am promis că-l vom alunga pe Plahotniuc de la putere - am reușit. Am promis că-l vom învinge pe Dodon - am reușit. Am promis că vom declanșa alegeri parlamentare anticipate - am reușit. Am reușit aceste lucruri în pofida circumstanțelor incredibil de complicate și a barierelor colosale care ni s-au pus în față: holding-uri mass-media, justiție capturată, atac direct asupra Curții Constituționale, resurse financiare nelimitate ale oponenților etc. Am promis că vom pune hoții la pușcărie și vom întoarce banii furați oamenilor, iar acum sîntem acum în proces de îndeplinire și a acestui obiectiv. Din acest motiv, fugarii organizează aceste pseudo-proteste, cheltuind în proces sume colosale de bani. Fugarii sînt disperați pentru că ei știu indiferent de obstacole, noi vom reuși să ne îndeplinim obiectivele. De partea noastră sînt cetățenii”, a punctat Marian.

Amintim că ieri, 18 septembrie, a avut loc un protest în fața Președinției și Parlamentului, la care s-a cerut demisia actualei puteri și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Protestul a fost organizat la îndemnul lui Ilan Șor, aflat în Israel. Organizatorii spun că la protest au fost „zeci de mii de oameni”, dar poliția afirmă că au fost sub 7 000 de persoane. Mai mulți oameni au rămas în corturi peste noapte, în condițiile în care organizatorii au anunțat că e vorba de un protest non-stop.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?