Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Partidului „ȘOR”: Sandu a reabilitat un criminal fascist

26 sep. 2018,, 15:11   Politică
3946 7

Conducerea Partidului „ȘOR” consideră că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, ar trebui să-și ceară scuze pentru faptul că a spus într-o emisiune televizată că generalul Ion Antonescu a fost „o personalitate istorică, despre care se pot spune lucruri bune și lucruri rele”.

„Deranjează nu doar tăcerea îndelungată a Maiei Sandu, dar și a partenerilor ei politici, în special PLDM și Platforma „DA”. Nu a existat nicio încercare de dezavuare a declarațiilor laudative la adresa lui Antonescu. Înseamnă oare aceasta că ei împărtășesc poziția Maiei Sandu privind activitatea sîngeroasă a criminalului de război, fascistul Ion Antonescu? Dacă este așa, atunci e vorba de o adevărată conspirație pro-fascistă, care, în opinia noastră, ar trebui să atragă atenția procuraturii”, se arată într-o declarație a Partidului „ȘOR”.

Semnatarii declarației cred că prin spusele sale Maia Sandu ar fi „reabilitat un criminal fascist și a ideologiei fasciste”.

„Politicienii care își exprimă simpatiile față de dictatorii fasciști nu trebuie iertați. Nu trebuie să le permitem ca, ascunzîndu-se după lozinci proeuropene să instige la ură interetnică în societatea noastră multinațională. Nu trebuie să admitem nici măcar reabilitarea parțială a unor mizerii ca Antonescu. În toată lumea acest fenomen poartă denumirea de neonazism”, se mai arată în declarația formațiunii conduse de Ilan Șor.

Maia Sandu nu a comentat, deocamdată, această declarație a Partidului „ȘOR”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?