X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Opinie: Nerecunoașterea rezultatului alegerilor din Găgăuzia nu reprezintă o opțiune

16 mai. 2023,, 07:45   Politică
4874 0

„Constat că victimizarea, conștientă sau nu, a Partidului „Șor” a dat rezultat” – a notat comentatorul politic Victor Nichituș, într-un comentariu cu privire la rezultatele alegerilor din Găgăuzia.

El a spus că, dacă admitem că, această victimizare a avut loc în mod conștient, concluzia care se impune e că decidentul politic de la Chișinău și-a dorit ca reprezentantul Partidului „Șor” să cîștige alegerile pentru funcția de bașcan al regiunii, notează tribuna.

„În acest context al presupunerilor se impune o întrebare: care este motivul pentru care fostului aliat al Partidului Acțiune și Solidaritate – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – i-a fost stopată victoria? Este greu de crezut că Eugenia Guțul ar fi cîștigat alegerile fără declanșarea procesului de victimizare a Partidului „Șor”.

Dacă admitem că victimizarea Partidului „Șor” nu a fost făcută în mod conștient rezultă că decidenții politici ai PAS vor încerca să rezolve din topor problema nou apărută”, a mai menționat jurnalistul.

Victor Nichituș a spus că, din punctul său de vedere, „nerecunoașterea rezultatului procesului electoral care tocmai a avut loc nu reprezintă o opțiune. Dacă se merge pe această cale Republica Moldova va avea, cu adevărat, o problemă de securitate”.

„Există și probabilitatea ca autoritățile de la Chișinău să fi dorit să poată aplica, la Summit-ul Comunității Politice Europene care se va desfășura la Chișinău, tactica pompierului incendiator: doar în acest mod au, la rîndul lor, o posibilitate de victimizare în fața liderilor europeni.

Mîna întinsă care nu spune o poveste nu primește nimic! Republica Moldova ar trebui să primească pînă la sfîrșitul anului statutul de țară care a început negocierile pentru integrarea europeană”, a subliniat comentatorul.

5
2
1
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?