Opinie: De ce au nevoie serviciile de informații militare din Marea Britanie și România de Moldova?

Opinie: De ce au nevoie serviciile de informații militare din Marea Britanie și România de Moldova?

Ministerele Apărării din Marea Britanie și România au semnat un Memorandum de înțelegere la Londra, care presupune aprofundarea cooperării militare între cele două țări, inclusiv acordarea de asistență Moldovei și interacțiunea țărilor în domeniul serviciilor de informații militare.

Directorul Institutului pentru Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep, a atras atenția asupra acestui fapt, reamintind că Moldova, deși formal, dar este o țară neutră, transmite Noi.md.

El a scris pe o rețea socială că evenimentul curios de la Londra, unde miniștrii apărării britanici și români au semnat un memorandum de înțelegere, care presupune o aprofundare a cooperării militare între cele două țări, a trecut neobservat de publicul moldovenesc.

"Totul ar fi bine, numai că, nu știu din ce acuză, acolo s-a vorbit despre Moldova și Ucraina. Și ghiciți în ce context? Nu mere și nici pere. În particular, s-a vorbit despre interacțiunea țărilor în domeniul serviciilor de informații militare. Dar tovarășii sînt la curent că, chiar dacă formal, dar sîntem o țară neutră?", a pus o întrebare retorică Valery Ostalep. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load