Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Olesea Stamate: În sistem trebuie să rămînă doar oameni care nu au probleme de integritate

13 iul. 2023,, 17:30   Politică
2342 1

Olesea Stamate a comentat decizia comisiei de pre-vetting, în urma căreia adjunctul Veronicăi Dragalin, Vasile Plevan, a picat testul de integritate.

„Procedura Pre-vetting este riguroasă, dură, dar foarte importantă, iar noi am zis foarte clar că în sistem trebuie să rămînă doar oameni care nu au probleme de integritate”, transmite omniapres.

„Procedura Pre-vetting este riguroasă, dură, dar foarte importantă, iar noi am zis foarte clar că în sistem trebuie să rămînă doar oameni care nu au probleme de integritate”. Așa a reacționat șeful Comisiei Juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, la picarea testului de integritate a șefului adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție.

„Aș vrea să examinez decizia așa cum am făcut-o în majoritatea deciziilor emise de Comisa Pre-vetting, pur profesional vorbind, să văd constatările comisiei. Dar, evident, ca și constatare generală este că avem o situație proastă în sectorul justiției la capitolul integritate, deoarece și mulți candidați judecători, dar și mulți procurori nu au trecut această etapă de pre-vetting. Da, ea este una riguroasă, este una dură, dar este foarte importantă. Noi am zis foarte clar că în sistem trebuie să rămînă doar oameni care nu au probleme de integritate”, a declarat Olesea Stamate.

11
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?