X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu, în Malta, a pledat pentru intensificarea dialogului parlamentar

19 iun. 2023,, 13:49   Politică
2152 0

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, se află în aceste zile într-o vizită în Malta, notează Noi.md

”În cadrul primei mele vizite de lucru la Valletta am avut o întrevedere cu Ian Borg, ministrul afacerilor externe și al comerțului al Republicii Malta, cu care am discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre progresele noastre semnificative în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Contăm în acest sens și pe suportul Maltei pentru începerea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an, precum și pentru accelerarea extinderii UE.

În context, am mulțumit pentru prezența premierului Robert Abelala la Summit-ul Comunității Politice Europene din 1 iunie, care a fost prima vizită a unui prim-ministru maltez în țara noastră. Totodată, contăm pe participarea Maltei și la cea de-a 4-a conferință ministerială a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, care va avea loc la Chișinău în toamna acestui an. Am apreciat, de asemenea, bunele relații dintre țările noastre și am exprimat dorința de a intensifica cooperarea la nivel instituțional. În acest sens, am semnat un memorandum privind cooperarea dintre Academia Mediteraneană de Studii Diplomatice și Institutul Diplomatic al MAEIE”, a scris Popescu într-o postare pe canalul său de telegram.

Totodată, oficialul spune că în cadrul vizitei sale a optat pentru intensificarea dialogului parlamentar.

”De asemenea, ne-am referit la buna cooperare in cadrul organizațiilor internaționale, intensificarea cooperării sectoriale, accentul fiind pus pe atragerea investițiilor, organizarea misiunilor de afaceri cu implicarea camerelor de comerț din cele două țări.


Tot la Valletta, am avut o întrevedere cu Glenn Bedingfield, președintele Comisiei afaceri externe și europene a Camerei Reprezentanților. I-am mulțumit domnului Bedingfield pentru susținerea parcursului nostru european. Totodată, am pledat pentru intensificarea dialogului parlamentar, dar și a cooperării în domenii precum turismul, securitatea cibernetică și digitalizarea”, spune Popescu.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?