Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu a reușit un efort diplomatic consistent, opinie

25 ian. 08:15   Politică
2105 0

Nicu Popescu a avut un mandat de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene foarte bun și a reușit un efort diplomatic consistent.

O spune directorul adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Mihai Mogîldea. În același context, deputatul PAS, Dorian Istratii, se arată convins că noul șef al diplomației, Mihai Popșoi, va reuși că continue performanța diplomatică a predecesorului său. Istratii a menționat că Mihai Popșoi este cea mai potrivită persoană din PAS pentru a ocupa funcția de ministru de Externe, notează IPN.

Ieri, după doi ani și jumătate de mandat, Nicu Popescu și-a prezentat demisia din funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Funcția este preluată de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.


„Mihai Popșoi va trebui să mențină ștafeta foarte sus și să îmbunătățească și mai mult acest proces, să implice mai mulți specialiști în acest proces. Credem că Mihai Popșoi se va descurca. Din toți colegii noștri el este cel mai potrivit să ocupe această funcție. E clar că el trebuie să continue ce s-a făcut pînă acum și să mergem pe aceeași traiectorie”, a spus deputatul PAS, Dorian Istratii în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Directorul adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Mihai Mogîldea, laudă întreaga activitate a lui Nicu Popescu în calitate de ministru de Externe și spune că acesta a reușit să scoată Republica Moldova din izolare internațională și să transforme visul european într-o realitate palpabilă.

„Nicu Popescu a avut un mandat foarte bun, cu multe realizări, multe eforturi depuse pentru a avea o dinamică mai bună în relațiile cu statele europene și nu numai. Am văzut numărul impunător de vizite pe care le-a avut în străinătate, dar și numărul important de oficiali care au venit în Republica Moldova. Nicu Popescu a reușit un efort diplomatic consistent. Trebuie să punctăm și sprijinul financiar internațional care a venit în țara noastră în această perioadă. Cît privește numirea lui Mihai Popșoi, observ că, de cînd a venit Dorin Recean în fruntea Guvernului, miniștri sînt numiți din nucleul politic al partidului. Este o numire asumată politic de partid. Din interiorul partidului, Mihai Popșoi este, probabil, cea mai indicată persoană să ocupe această funcție, inclusiv prin prisma poziției pe care a avut-o de vicepreședinte al Parlamentului”, a spus directorul adjunct IPRE, Mihai Mogîldea.

Ieri, președintele Maia Sandu i-a oferit lui Nicu Popescu Ordinul Republicii – cea mai înaltă distincție în stat. Nicu Popescu a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în august 2021, în Guvernul condus de Natalia Gavrilița.

4
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?