Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cine i-a propus lui Popșoi funcția la Ministerul de Externe

8 feb. 15:28   Politică
2863 0

Noul ministru de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popşoi, spune că a primit propunerea pentru noua sa funcție de la președintele Maia Sandu, împreună cu prim-ministrul și toți colegii din partid.

"Propunerea a venit, firește, de la doamna Președinte, împreună cu domnul prim-ministru, la fel, convenită cu toți colegii din partid. Este un consens vizavi de această poziție, această asumare, acest portofoliu. Pe această cale doresc să îi mulțumesc domnului Nicu Popescu și întregii echipe de la Ministerul de Externe care sînt profesioniști", a declarat noul șef al diplomației de la Chișinău.

Totodată, ministrul spune că nu cunoaște despre alte candidaturi, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Popșoi a mai spus că nu i-a fost greu să decidă dacă să lase funcția din Parlament și să vină la Guvern.

"Fiind vicepreședinte al partidului, nu că nu mi-am dorit funcția, dar nu aveam de ales în sensul în care sînt vicepreședinte al partidului de guvernare și atunci cînd doamna președinte vine și îți propune o funcție în Guvern, nu prea ai multă marjă de manevră.


De aceea mi-am asumat și sînt sigur că împreună cu toată echipa atît de la Parlament, Guvern și Președinție, mai cu seamă împreună cu colegii de la Ministerul de Externe vom îndreptăți așteptările atît a doamnei președinte, cît și a tuturor celorlalți colegi", a spus Popșoi.

Amintim că pe 24 ianuarie, Nicu Popescu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

1
2
0
0
42

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?