Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu demisionează

24 ian. 09:00   Politică
5535 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și-a anunțat demisia.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

”Doresc să vă anunț că am luat decizia de a-mi depune mandatul de viceprim-ministru și de ministru al afacerilor externe și integrării europene”, a declarat Nicu Popescu.

Ministrul a menționat că deși atunci cînd a preluat mandatul puțin credeau în reușita țării noastre de a obține statutul de candidat la aderarea la UE.

”Sînt mîndru și onorat să constat că împreună cu toții am reușit să obținem aceste reușite”, a spus Popescu.


Acesta a menționat că va rămîne în continuare alături de echipa Maiei Sandu și al PAS.

”Am îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă și la această etapă am nevoie d eo pauză. În același timp vă asigur că voi contribui la eforturile echipei Maiei Sandu la obiectivul de a adera a țării noastre la UE”, a spus Nicu Popescu.

Nicu Popescu are experienţă în a lucra cu Bruxelles-ul şi cunoaşte foarte bine problemele Uniunii Europene. Înainte de a fi ministru, el a fost cercetător la Centrul pentru Studii Politice Europene de la Bruxelles, apoi analist şi director de program la Consiliul European pentru Relaţii Externe (ECFR), analist la Institutul pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene (agenţie a Uniunii Europene) şi consilier de politică externă şi integrare europeană la cabinetul premierului Republicii Moldova.

Potrivit unor surse Popescu ar urma să fie înlocuit de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi. Acesta este și membru al Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană.

7
8
2
7
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?