Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Negocieri între formațiunile parlamentare: PPDA spune da, PAS –ba!

23 iun. 2020,, 13:15   Politică
3885 4

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, anunță că formațiunea pe care o conduce nu va da curs invitației șefului statului, Igor Dodon, de a se așeza la masa de negocieri, pentru a găsi un consens, în contextul schimbării situației politice în Parlament, pe cînd Platforma DA a declarat că „este dispusă să discute cu toți deputații”.

„ Nu avem ce discuta cu el”, se arată în răspunsul Maiei Sandu, făcut public astăzi pe pagina sa de Facebook.

La rîndul său, reprezentanții Platformei DA susțin că ei „sînt dispuși să discute pe platforma parlamentară cu toți deputații despre crearea unei noi guvernări”, iar acest lucru l-au propus mereu celorlalți parteneri politici.

„Totdeauna am vorbit de un consens politic în binele cetățenilor. Atît eu, cît și colegul meu, Alexandru Slusari, am spus clar că vrem binele cetățenilor și sîntem dispuși să discutăm cu toți”, a afirmat astăzi, Andrei Năstase în timpul unei conferințe de presă.

„Noi sîntem gata să discutăm programul de guvernare, garnitura guvernamentală. Sîntem pregătiți pentru discuțiile pe platforma parlamentară. Noi sîntem gata și cerem ca și ceilalți politicieni să fie onești. Cerem discuții concrete pe marginea programului de guvernare. Alte discuții politice din punctul nostru de vedere sînt anti-productive. Sîntem gata pentru dezbateri, dar sîntem contracronometru”,a spus Alexandru Slusari, deputat al Platformei DA.


Reamintim că, la sfîrșitul săptămînii trecute, șeful statului, Igor Dodon, a venit cu un apel către PAS, Platforma DA și PDM să se întrunească în această săptămînă la masa de negocieri și să decidă soarta politică de mai departe a țării, întrucît majoritatea parlamentară dintre PDM-PSRM este pe cale să se ruineze, după ce tot mai mulți deputați democrați pleacă din formațiune și aderă la alte partide.

De menționat că actuala majoritate parlamentară are 50 de deputați, plus deputatul independent, Alexandru Oleinic, care sprijină actuala putere legislativă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?