Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Năstase: Platforma DA poate să propună un nou prim-ministru

13 mai. 2020,, 13:46   Politică
3473 3

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat astăzi într-o conferință de presă că Guvernul Chicu trebuie demis și instalat un nou Cabinet de miniștri. Mai mult decît atît, Năstase a declarat că partidul său este gata să propună un nou prim-ministru.

„Avem nevoie de un nou Guvern de inspirație europeană, credibil pe plan intern și extern. (...) Guvernul Chicu trebuie să cadă. (...) Paltforma DA este gata de Guvernare și de propunerea unui prim-ministru”, a declarat Andrei Năstase, transmite newsin.md.

Amintim că astăzi și Maia Sandu a declarat că Partidul Acțiune și Solidaritate examinează posibilitatea demiterii Guvernului Chicu și numirea unui nou Executiv.

„Sîntem îngrijorați de faptul că acest Guvern nu poate gestiona criza sanitară și ne confruntăm cu probleme majore în domeniul sănătății. Acest Guvern nu face nimic ca să ajute agenții economici. Am văzut cum acest Guvern nu face niciun efort ca să obțină resurse din afara țării. Pe de o parte nu a știu cum să negocieze un acord de împrumut din Federația Rusă, pe de altă parte prim-ministrul, cu nerușinare, spune că nu va îndeplini condițiile pentru tranșa a doua din asistența macrofinanciară de la UE. Acestea sînt exemple de comportament iresponsabil. Din acest motiv noi examinăm posibilitatea demiterii acestui Guvern și numirii altui Guvern”, a declarat Maia Sandu.

Aceasta a specificat că demiterea Guvernului poate fi făcută doar atunci cînd va exista certitudinea numirii unui alt Cabinet de miniștri și voturile necesare în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?