COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mulțumesc, UE! Mulțumesc, Rusia! Mulțumesc, SUA!

Mulțumesc, UE! Mulțumesc, Rusia! Mulțumesc, SUA!

Vineri, 14 iunie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și-a exprimat în mod clar și sigur sprijinul pentru coaliția de guvernămînt PSRM - ACUM, formată la 8 iunie.

Înainte de aceasta, la începutul săptămînii, cele mai mari țări din Europa și-au exprimat unanim susținerea coaliției de guvernămînt, iar mai apoi și Uniunea Europeană. Toată lumea aștepta sprijin din partea Statelor Unite ale Americii. În redacția www.noi.md pînă înultimul moment au existat unele îndoieli că SUA ar susține noua coaliție de guvernămînt, dar, totuși, luînd în considerație tradițiile democratice ale acestei mari țări, am sperat ca aceasta să ia o decizie în favoarea poporului moldovenesc.

Astăzi, Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat în mod clar și direct sprijinul pentru noua coaliție de guvernare. Evident, diplomații americani au trebuit să se ocupe de anumite obligații ale administrației Obama față de liderii democraților moldoveni, de aceea a avut loc această întîrziere.


Este evident faptul că un rol important în poziția Americii l-a avut ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan, care, în scurta sa perioadă de ședere, a înțeles conflictele politice ale țării noastre, a luat o poziție în interesul poporului moldovenesc și a reușit să o apere.

Acesta este un început bun al colaborării dintre cei mai influenți jucători ai lumii. Sperăm că următorul proiect comun al acestor țări va fi reintegrarea țării noastre cu Transnistria.
Mulțumesc, Europa! Mulțumesc, Rusia! Mulțumesc, America!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load