X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mircea Snegur, înmormîntat la Cimitirul Central din Chișinău

16 sep. 2023,, 17:00   Politică
4558 0

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a fost înmormîntat la Cimitirul Central din Chișinău.

Zeci de oameni și-au luat, pe 16 septembrie, adio de la cel numit arhitectul independenței țării noastre.

Funeraliile primului şef al statului au început în dimineaţa zilei cu un serviciu divin de pomenire, organizat la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”. Ulterior, sicriul a fost depus la Palatul Republicii, unde au venit zeci de oameni, conducerea de vîrf a statului, membrii Guvernului, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi clerului, oficialităţi, colegi şi prieteni, să-şi ia rămas bun de la Mircea Snegur.

La finalizarea ceremoniei de la Palatul Republicii, Cortegiul funerar a trecut pe la sediul Preşedinţiei Republicii Moldova, după care prin Piața Marii Adunări Naționale s-a îndreptat spre Cimitirul „Central” din strada Armenească, unde primul președinte al țării a fost înmormîntat.

În semn de profundă tristețe cauzată de decesul primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, susținător activ al mișcării de renaștere națională, demnitar care a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității țării noastre, președintele Maia Sandu a declarat 16 septembrie 2023 zi de doliu național. Astăzi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, a fost arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova. La ora 12:00, memoria președintelui Mircea Snegur a fost cinstită prin păstrarea unui moment de reculegere.

1
1
0
4
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?