X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul Justiției răspunde acuzațiilor că ar fi blocat granturi de peste 100 mln. de dolari

28 mai. 2021,, 10:45   Politică
3071 3

După ce deputații PAS au acuzat miniștrii din actualul Guvern în demisie, nominalizînd-ul pe ministrul Justiției că ar fi blocat două proiecte de legi care ar aduce în bugetul țării peste 100 mln de dolari, Nagacevschi a venit cu o reacție

Acesta afirmă că decizia politică de a vota sau nu proiectele, o ia fiecare ministru și nimeni nu-l poate impune să voteze sau nu, să vină la ședință sau nu. Acesta a mai calificat acuzațiilor deputaților drept presiune publică concertată.

Într-o postare pe rețele sociale, Nagacevschi susține că proiectele de acorduri prevedeau, printre altele, că acestea se prelungesc pentru o perioadă de 4 ani. „Conform Legii însă Guvernul în demisie nu poate să-și asume angajamente pentru o perioadă nedeterminată sau mai mare de un an, fapt ce a impus necesitatea unor discuții suplimentare pentru a respecta cadrul legal național. Vă amintesc că ați blocat dreptul Guvernului în demisie de a semna acorduri internaționale prin nepromulgarea Legii adoptate de Parlament. S-a spus că nu este nimic ce arde”, scrie ministrul în exercițiu al Justiției.

Potrivit lui, cînd și cum să se prezinte la ședințe, decid el. „Nu vă place, dați-mă afară, dacă știți cum. Lăsați Guvernul în pace și nu-l atrageți în acțiuni de agitație electorală prin declarații iresponsabile ce fac rău țării”, a mai declarat Nagacevschi. Acesta a făcut public și avizul MJ din 27.05.2021 la proiectul din 27.05.2021.

Precizăm că joi, 27 mai, ședința matinală a cabinetului de miniștri a fost anulată. Potrivit reprezentanților Guvernului, miniștrii nu au putut ajunge la un consens vizavi de subiectele de pe agendă.


Atunci, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat că subiectele vizate țin de primirea R. Moldova a unor granturi. Este vorba de un grant de 77,6 mln USD: Amendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru o guvernare democratică mai eficientă şi mai responsabilă; și grant de 90,62 mln USD: Amendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creşterea comerţului şi investiţiilor în sectoarele cheie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?