Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul Justiției explică ce urmează după declararea ilegalității Partidului Șor

20 iun. 2023,, 10:55   Politică
3340 1

Ministerul Justiției urmează să desemneze o comisie de lichidare a Partidului Șor, în urma hotărîrii de ieri a Curți Constituționale prin care formațiunea a fost declarată în afara legii.

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, notează Noi.md.

Oficialul a mai explicat că din momentul în care partidul politic este în proces de lichidare, acesta pierde dreptul de a mai primi alocații de la bugetul de stat, iar lichidatorii devin responsabili de inventarul bunurilor partidului politic.

"În continuare, Ministerul Justiției, în calitate de organ competent să întreprindă măsurile subsecvente stabilite de Hotărârea Curții, dar și de către Legea nr. 294/2007 privind partidele politice, va desemna o comisie de lichidare a Partidului Politic „Șor”, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestui partid din Registrul de stat al persoanelor juridice prevăzute de legislația în domeniu și va solicita Agenției Servicii Publice să consemneze în Registrul de stat al persoanelor juridice demararea procedurii de lichidare", a explicat Veronica Mihailov-Moraru.

"Totodată, în legătură cu procedura nemijlocită de lichidare a partidului politic, odată cu numirea lichidatorilor partidului, mandatul organelor partidului politic încetează, lichidatorii fiind responsabili de inventarul bunurilor partidului politic. Din momentul în care partidul politic este în proces de lichidare, acesta pierde dreptul de a mai primi alocații de la bugetul de stat", se mai arată în nota informativă.


Veronica Mihailov-Moraru a mai precizat că Ministerul Justiției se angajează să revină periodic cu informații prin care să expună evoluțiile pe marginea procedurii de lichidare a Partidului Șor.

De notat e că ieri, Curtea Constituțională a hotărît și în privința mandatelor deputaților Partidului Șor, care vor continua să-și exercite mandatele în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni parlamentare. Iar dacă un deputat nu își poate exercita mandatul, acesta rămîne vacant pînă la încheierea legislaturii Parlamentului.

5
1
1
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?