Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul Justiției, despre ridicarea imunității lui Șor: două scenarii

24 dec. 2021,, 17:45   Politică
2979 10

După ce joi Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Ilan Șor pe nouă capete de acuzare, ministerul Justiție, Sergiu Litvinenco, a venit cu un mesaj pe facebook în care avansează două scenarii pe acest caz.

Sergiu Litvinenco susține că ridicarea imunității deputatului Ilan Șor “este o decizie corectă”, transmite Noi.md cu referire la sputnik.md.

“Parlamentul a dat curs ieri celor 9 cereri ale Procurorului General interimar privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor. Este o decizie corectă luată de Parlament. Or, acesta de principiu nu se poate opune tragerii la răspundere a deputaților, dacă aceștia încalcă legea penală. Imunitatea nu este scut care să lege mîinile justiției”, a scris Litvinenco.

Litvinenco menționează două căi pe care au putea să evolueze dosarele lui Șor: sau condamnat, sau eliberat.

“Sper ca, de această dată, procuratura să meargă pînă la capăt, să existe o finalitate, indiferent care ar fi aceasta – dacă se constată vinovăția, cetățeanul trebuie condamnat, obligat la ispășirea pedepsei, iar averile confiscate; dacă este invers - să fie eliberat. Cel puțin din partea majorității parlamentare nu există și nu va exista nicio intenție de a zădărnici mersul anchetei. Și lucrul acesta este valabil pentru absolut toți, indiferent de statut, apartenență politică, se autodeclară sau nu ca „disident politic”. Tot ce contează este dacă persoana a încălcat sau nu a încălcat legea și/sau s-a pricopsit sau nu din banul public, adică al cetățeanului. Pentru că așa este corect să se întîmple într-un stat de drept, pe care vrem să-l construim”, a mai afirmat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?