X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul de Externe a recționat la acuzațiile lui Reniță

19 iul. 2022,, 14:02   Politică
3531 0

Ministerul de Externe „este surprins să afle despre constatările lui Iurie Reniță cu privire la întîlnirea cu diaspora planificată și anunțată din timp în programul doamnei prim-ministru la Washington D.C”.

Instituția spune că toate delegațiile oficiale, aflate în misiuni de serviciu peste hotare, beneficiază de asistența misiunilor diplomatice în limitele programului oficial și cu respectarea cadrului normativ în vigoare, acesta fiind și cazul întîlnirii de astăzi la sediul ambasadei noastre la Washington D.C, transmite Unimedia.

„Am fost surprinși să aflăm despre constatările unui fost deputat cu privire la întîlnirea cu diaspora planificată și anunțată din timp în programul doamnei prim-ministru la Washington D.C.

Este bine cunoscut faptul, că toate delegațiile oficiale, aflate în misiuni de serviciu peste hotare, beneficiază de asistența misiunilor diplomatice în limitele programului oficial și cu respectarea cadrului normativ în vigoare.

Este și cazul întîlnirii de astăzi la sediul ambasadei noastre la Washington D.C., prilej cu care reamintim conaționalilor din SUA că accesul se va efectua în baza unui act de identitate și reiterăm respectuos invitația la eveniment. Este dreptul democratic al cetățenilor să se întîlnească cu aleșii poporului, astfel de ocazii fiind extrem de solicitate de conaționalii stabiliți peste hotare”, a spus pentru Unimedia, Daniel Vodă, purtătorul de cuvînt al MAEIE.


Prim-ministra, Natalia Gavrilița, și cîțiva deputați de la PAS, vor avea astăzi o întrevedere cu diaspora din Moldova la sediul Ambasadei SUA Republicii Moldova în SUA.

Iurie Reniță, susține că întrevederea PAS-ului la sediul ambasadei noastre din SUA cu diaspora este una ilegală.

„Am rămas perplex și consternat cînd am citit informația deputatului Dumitru Alaiba despre organizarea unei întrevederi a reprezentanților partidului PAS cu diaspora din SUA la ambasada noastră din Washington, D.C. Dacă cei de la PAS nu cunosc, atunci ar trebui să-i informeze actualul ministru al Justiției (poate chiar și șefa comisiei parlamentare juridice) că legislația în vigoare interzice organizarea și desfășurarea întîlnirilor reprezentanților partidelor politice în sediile misiunilor noastre diplomatice”, a scris Reniță pe Facebook.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?