COVID-19 în MOLDOVA

Mesajul prim-ministrului Ion Chicu, cu ocazia Zilei Independenței

Mesajul prim-ministrului Ion Chicu, cu ocazia Zilei Independenței

Astăzi, cînd Republica Moldova sărbătorește Ziua Independenței, prim-ministrul țării, Ion Chicu a venit cu un mesaj de felicitare.

”Dragi concetățeni,

Cu ocazia aniversării a 29-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova adresez cele mai calde urări de bine și sănătate tuturor moldovenilor din țară și de peste hotarele țării.

Ziua Independenței este ocazia perfectă de a oferi copiilor noștri o lecție de istorie și patriotism. Este un prilej de a sensibiliza generația tânără despre sacrificiile predecesorilor noștri pentru a face din țara noastră una mai bună.


Țările cu tradiții seculare au demonstrat că anume patriotismul este formula sacră pentru dezvoltarea și prosperarea unei națiuni.

Este important să credem, să respectăm și să susținem, să ne implicăm și să ne mândrim că suntem parte din ceea ce numim Republica Moldova.

Astăzi marcăm Ziua Independenței altfel.

Motivul este evident - întreaga omenire se confruntă cu o criză fără precedent generată de noul coronavirus. Prin eforturi angajate, Guvernul minimalizează efectele negative ale pandemiei pentru a salva vieți omenești. Suntem recunoscători medicilor, polițiștilor, dar și tuturor persoanelor dedicate, care luptă împotriva acestui virus.

Realizăm un șir de inițiative pentru a amortiza impactul devastator al pandemiei asupra economiei țării. Este îmbucurător să vedem că în pofida greutăților, aceste intervenții sunt susținute și de sectorul corporativ, de societatea civilă, de cetățeni și de partenerii noștri de dezvoltare. Ajutorul de care beneficiem din partea altor state este o mărturie a bunăvoinței de care ne bucurăm pe plan internațional.

Am privit actuala criză ca o oportunitate de a iniția reforme pentru revitalizarea economiei în beneficiul cetățenilor. Implementăm reforme pentru dezvoltarea unei infrastructuri calitative în sate și orașe, pentru modernizarea sectorului agricol, care în acest an a fost lovit de secetă și alte intemperii, pentru lansarea unor Platforme Industriale Multifuncționale care vor genera locuri de muncă. Ne-am adaptat din mers la noile realități provocate de pandemie și am transformat situațiile dificile în oportunități. Astfel, am folosit instrumentele IT pentru a promova învățarea electronică și educația la distanță. Toate aceste momente dificile ne călesc și ne unesc pentru a deveni mai puternici.

Dragi prieteni!

Cu toții ne dorim o țară prosperă și sigură, în care să ne bucurăm de condiții confortabile, de o infrastructură bună, de educație de calitate și de un sistem de sănătate dezvoltat. Putem atinge acest obiectiv împreună, manifestând voință, solidaritate și curaj.

29 de ani de independență este deja o realizare, este o filă importantă în biografia fiecărui cetățean și în istoria țării. Ne dorim ca în anii care urmează să păstrăm și să promovăm valorile noastre naționale și tot ceea ce am obținut până acum. Sunt sigur că vom reuși!

Ziua Independenței este ziua în care trebuie să ne amintim că în unitate stă puterea noastră. Să uităm de diferențe și să ne unim eforturile pentru ca împreună să muncim pentru prosperarea și independența țării noastre.

La Mulți Ani, Republica Moldova!

La Mulți Ani, stimați cetățeni!”, se arată în mesajul premierului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load