Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Marina Tauber, protejata lui Ilan Șor, primar la Jora de Mijloc

21 mai. 2018,, 09:35   Politică
8877 1

Vicepreședinta formațiunii ȘOR, Marina Tauber, a cîștigat mandatul de primar în localitatea Jora de Mijloc, raionul Orhei.

Într-un live publicat pe pagina de Facebook, controversatul om de afaceri, Ilan Șor a ținut să mulțumească celor care și-au dat votul pentru Tauber. „Marina a devenit parte din familia noastră, a muncit aici foarte mult, anume pentru această victoria”, a spus Șor.

Conform datelor oferite pentru ZdG de către Constantin Clipa, președintele Consiliului Electoral al circumscripției electorale comunale Jora de Mijloc, Marina Tauber, candidata Partidului ȘOR, a acumulat 1048 de voturi, câștigând funcția de primar din primul tur. Pe locul doi s-a clasat candidata Partidului Democrat din Moldova, Lucia Terenti, care a adunat 653 de voturi.

Menționăm că, Tauber figurează în raportul Kroll și a fost unul dintre acționarii de la Unibank. Ea s-a remarcat și a apărut în atenția publică după ce la o întîlnire cu locuitorii din Taraclia le-a spus că viața lor nu a fost afectată de furtul miliardului.

„Spuneți-mi vă rog, a fost acel miliard care nu e miliard, și nu mai este, îmi cer scuze viața dvs. cumva s-a schimbat? Pensiile au devenit mai mici? Nu au devenit mai mici. Pensiile dvs. depind de alte politici și sisteme ale Guvernului. Dar ceea ce se încearcă să se manipuleze cu opinia publică, că anume din această cauză, nu, nu din această cauză nu sînt pensii, bani, este o altă cauză. Ei niciodată nici nu au fost. Asta nu doar din cauza crizei bancare dar și din cauza altor procese. E sigur că nimeni nu a pierdut bani. Nimeni nu și-a pierdut depunerile”, a declarat atunci vicepreședinta Partidului Șor în fața mulțimii.


De asemenea, Marina Tauber pe parcursul ședințelor de judecată în dosarul „Șor” a chemat de nenumărate ori oamenii la proteste pentru susținerea primarului orașului Orhei. Totodată, Tauber figureză în Raportul Kroll. Aceasta fiind menționată ca una dintre beneficiarii banilor dispăruţi din cele trei bănci la sfîrşitul lui 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?