X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Marina Tauber insistă ca Ilan Șor să fie audiat în Parlament: Cineva se teme de ceea ce ar putea să spună?

20 aug. 2021,, 17:15   Politică
4896 21

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, s-a întrebat dacă nu cumva în actualul Parlament există deputați care nu-și doresc ca adevărul despre frauda bancară să iasă la iveală, iar din această cauză, nu-l lasă pe Ilan Șor să vorbească.

Declarația a fost făcută în contextul în care președintele Parlamentului, Igor Grosu, a refuzat să pună la vot solicitarea sa privind audierea în plenul Parlamentului a deputatului Ilan Șor, transmite Noi.md cu referire la Tv8.md.

„Ilan Șor are motive să fie absent de la această ședință, pentru că a spus, de mai multe ori, că este gata să vină în orice instituție, inclusiv în plenul Parlamentului, și la Procuratura Generală, și oriunde, dacă va fi anulat arestul ilegal emis pe numele său. Ne adresăm dumneavoastră, ca să permiteți ca practic singura persoană care deține informații veridice și care niciodată nu au fost auzite de dumneavoastră și de cetățenii noștri, să aibă această posibilitate, de a vorbi. Presupun că, în această sală, nimeni nu se teme de aceste informații. Sau cineva se teme de ceea ce ar putea să spună Ilan Șor?”, s-a întrebat Marina Tauber.

Ea a accentuat că, dacă nu există astfel de temeri și în contextul în care în practica europeană este utilizată pe larg posibilitatea de a interveni online, refuzul de a-l audia pe Ilan Șor nu are nicio justificare.

„De ce nu-i dați voie să vorbească, de ce nu vreți să ascultați? Noi înțelegem foarte bine că unele instituții sau mai multe instituții nu sunt interesate în soluționarea problemei miliardului și în recuperarea banilor. De ce nu vor, ne este clar, pentru că majoritatea dintre ele sunt implicate. Dar credem și suntem siguri că majoritatea parlamentară, care a fost delegată în Parlament cu votul masiv al cetățenilor, își dorește totuși să cunoască realitatea și să afle ce s-a întâmplat. Dați atunci această șansă ca miliardul să fie recuperat”, a menționat deputatul.


În context, Marina Tauber a atras atenția că, în cadrul ședinței Parlamentului, au existat mai multe întrebări la care Ilan Șor ar putea răspunde.

„Vă rugăm foarte mult să nu aruncăm cu învinuiri, cu mizerii, cu murdărie, la care am fost martori în toți acești ani. Deja în mai multe cazuri informația spusă împotriva lui Ilan Șor și împotriva noastră nu s-a adeverit și știți despre acest lucru foarte bine. De mai multe ori i-ați adresat întrebări, l-ați învinuit, dați-i șansa să răspundă”, a mai declarat Marina Tauber.

De asemenea, deputatul Marina Tauber a insistat ca solicitarea fracțiunii Partidului „ȘOR” privind audierea lui Ilan Șor să fie supusă votului în plenul Parlamentului, dar președintele Parlamentului, Igor Grosu, a refuzat să facă acest lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?