X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Maia Sandu: De 10 ani călătorim liber, fără vize

28 apr. 16:00   Politică
3137 0

''Moldovenii merită să trăiască liber, să călătorească unde vor, să muncească unde vor, așa ca toți cetățenii europeni'', a declara Maia Sandu astăzi, 28 aprilie, referitor la 10 ani împliniți de cînd cetățenii Republicii Moldova pot merge liber în Uniunea Europeană, fără a avea nevoie de viză.

„De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană. Moldovenii merită să trăiască liber, să călătorească unde vor, să muncească unde vor, așa ca toți cetățenii europeni. Este esențial să devenim stat membru al UE nu doar ca libera circulație să rămînă garantată, ci și pacea, bunăstarea și democrația”, a spus președintele țării, Maia Sandu, transmite Noi.md.

Potrivit șefului Executivului, Dorin Recean, de 10 ani, au fost efectuate peste 30 de milioane de traversări de către cetățenii moldoveni pentru a-și revedea oamenii dragi, mamele și tații, surorile, frații, pentru a merge la studii, pentru a călători și pentru a fi liberi.

La rîndul său, președintele Parlamentului Igor Grosu, a punctat că „10 ani de cînd noi moldovenii călătorim liber, călătorim fără vize. Îmi amintesc de acel prim zbor cu avionul „fără vize”, spre Atena - un moment istoric. Acum este important să prețuim această libertate și să vorbim în continuare despre beneficiile de a face parte din marea familie europeană”.

Peste 2,5 milioane de moldoveni au beneficiat de regimul fără vize și au efectuat peste 30 de milioane se traversări. sînt părinții noștri care și-ai revăzut nepoții, sînt profesorii care au mers la conferințe sau excursii școlare. sînt oamenii noștri de afaceri care au dezvoltat legături cu partenerii lor europeni.


Echipa de la Institutul pentru Politici și Reforme Europene a calculat că moldovenii au economisit nici mai mult, nici mai puțin - peste 270 de milioane de euro.

5
0
0
2
65

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?