X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Moldova marchează zece ani de liberalizare a regimului de vize

28 apr. 10:15   Politică
2695 1

Pe 28 aprilie se împlinesc 10 ani de la liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Rep. Moldova care călătoresc în Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat al MAEIE în această perioadă, două milioane de cetățeni ai R. Moldova au călătorit de peste 31 de milioane de ori în statele Uniunii Europene, potrivit datelor statistice, notează Noi.md

La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova.

Aceasta a confirmat că Republica Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile Planului de Acțiuni și a fost susținută de Consiliul UE la 20 decembrie și Parlamentul European la 27 februarie 2014.

Începînd cu data de 28 aprilie 2014 cetățenii Republicii Moldova pot călători fără vize în UE.


Cetățenii moldoveni pot călători fără vize în 27 de țări din Spațiul Schengen (Austria, Belgia, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria), spre Bulgaria, Cipru și România (țări în care se aplică politica Schengen), precum și spre Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein și, de asemenea, în Monaco, San Marino și Vatican, țări care nu au control de frontieră.

Scutirea de vize se aplică doar deținătorilor de pașapoarte biometrice.

Mai multe detalii despre condițiile de călătorie pentru cetățenii moldoveni, cu și fără viză, puteți găsi accesînd site-ul viza.md

6
1
1
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?