X 

Maia Sandu comentează scoaterea în afara legii a Partidului Șor

19 iun. 15:31   Politică
3467 3

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Partidul Șor. Șefa statului a subliniat că este o decizie așteptată de societate, anume pentru că moldovenii pun preț și vor să trăiască într-un stat democratic, într-un stat de drept, unde organizațiile criminale nu sînt protejate, ci împiedicate să captureze statul.

„Un partid politic creat din corupție și pentru corupție este un pericol pentru sistemul constituțional și securitatea statului. Urmează ca instituțiile statului să analizeze considerentele deciziei CC și să întreprindă pașii următori în vederea respectării și implementării efective a acestei decizii”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că cetățenii Republicii Moldova și-au apărat mereu libertatea și au cerut lege egală pentru toți. „Republica Moldova trebuie să devină un stat care sancționează și îi împiedică pe corupți să utilizeze statul și banul public în interes personal. Moldovenii își doresc un stat care să-i protejeze de hoți și să facă dreptate. Doar un stat curățat de cei care îl fură poate oferi bunăstare cetățenilor săi”, a conchis Președinta.

Reamintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Partidul Șor.

11
0
0
0
40

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?