X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu anunță semnarea unui acord cu UE privind reducerea tarifelor de roaming

31 mai. 2023,, 17:25   Politică
2274 0

Republica Moldova a semnat astăzi cu Uniunea Europeană un acord de liberalizare a tarifelor pentru serviciile de roaming, a anunțat președintele Maia Sandu în cadrul conferinței de presă susținute în comun cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Acordul prevede scăderea tarifelor pentru serviciile de roaming de la 1 ianuarie 2024.

Șefa statului a mai menționat că este o onoare pentru țara noastră să fie gazda Summitului politic la care participă 50 de înalți oficiali europeni.

„Întreaga Europă se adună la Bulboaca să discute despre securitate, criza energetică și despre o Europă mai bine conectată și mai prosperă. Este o onoare pentru noi să fim gazda Summitului la care participă 50 de președinți și premieri europeni. R.Moldova are mulți priteni care sînt alături și ne susțin în aspirația cetățenilor noștri de a construi o Moldovă europeană acasă”, a declarat cu puțin timp în urmă Maia Sandu.

Șefa statului a mai remarcat că prezența liderilor europeni în țara noastră este un mesaj foarte clar că Moldova nu este singură.


"Țările libere s-au unit pentru a proteja dreptul la viață și libertate a unui popor. Cetățenii își doresc o viață sigură într-un stat pașnic și liber. Acest lucru l-au spus hotărît la Adunarea Moldova Europeană, peste 80 de mii de oameni adunați în PMAN au spus într-o singură voce că locul Moldovei este în UE".

La rîndul său, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat despre o finanțare adițională de 1,6 miliarde de euro pentru R.Moldova.

"Prezența a 50 de lideri europeni acum în Moldova ne oferă un mesaj foarte puternic: R.Moldova este în inima Europei, R.Moldova este Europa", a menționat Ursula von der Leyen.

5
1
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?