Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Magistrații au decis soarta celor 7 membri ai partidului „ȘOR”

5 noi. 2022,, 16:15   Politică
3016 0

Magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana au decis astăzi soarta celor șapte membri ai Partidului „ȘOR”, reținuți în urma perchezițiilor de la sediul formațiunii. Astfel, avocatul partidului anunță că o persoană a fost plasată în arest la domiciliu, iar șase au fost eliberate.

Membrii partidului „ȘOR”, care au fost escortați în instanța de fond, au fost întîmpinați de cîteva zeci de simpatizanți ai formațiunii. Aceștia au așteptat bilanțul deliberărilor lîngă sediul Judecătoriei, scandînd și ținînd discursuri la microfon, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Potrivit avocatului Partidului „ȘOR”, judecătorii au refuzat parțial demersurile de aplicare a măsurilor preventive înaintate de procurori.

„În urma examinării, șase persoane au fost eliberate, deoarece considerăm că și reținerea acestora a fost un abuz. Nu a fost necesară pentru această etapă. O persoană a fost plasată în arest la domiciliu”, a informat Vadim Banaru.

Amintim că pe 2 noiembrie, 8 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor desfășurate la sediul central al Partidului „ȘOR”.


Cele 8 persoane reținute sînt bănuite de participarea în calitate de complici la săvîrșirea infracțiunii de acceptare cu bună știință a finanțării Partidului Politic din partea unei grup criminal organizat.

În cadrul perchezițiilor au fost confiscate 321 700 lei. Banii ar fi fost destinați pentru plata neoficială a salariilor, achitate în plic angajaților partidului din partea grupului criminal organizat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?